Lazermetre nedir? Ne için kullanılır?

Geçmişten bu yana şirketler, büyük kuruluşlar ve ya devlet kurumları sürekli büyümekte ve gelişmektedir. Dünyadaki insan sayısı arttıkça onlar haliyle işsizlik de artıyor. İşsizliğin önüne geçmek için hizmet sektörü her geçen gün farklı çalışma ortamları çıkararak işsizliği azaltmaya çalışıyor. Haliyle bu farklı çalışma ortamı daha çok kurum binaları şirket binalar gerektirir.

Eskiden bir inşaat 2 ve ya 3 yıl sürmekteydi. Bu çok uzun bir zaman ve bu zamanı azaltmak için şirketler mütahitlere daha az zaman da yapma şartı koyuyor. Şimdi de başarılı mütahitlere bakarsak hepsi de aldıkları inşaatı en kısa sürede bitiriyorlar, Bir inşaatın erken bitmesi için gerekenler önceden planlanma düzenli çalışmak ve teknolojinin faydalarından yararlanmak gerekir. Bu teknolojiler arasında size de anlatacağımız olan lazer metre teknolojisidir.

Mezura veya metre şeridiyle yapılan karmaşık klasik ölçümlere karşılık lazermerte ile hatasız sonuçlardan yararlanırsınız. Lazer metre geniş kapsamlı fonksiyonlarına rağmen oldukça kolay kullanılır ve her fonksiyonun ve ayarın kendi tuşu vardır. IP54 standartlarına uygun olarak toza dayanıklı ve su geçirmez özelliği sayesinde nerdeyse her şartta kullanımı vardır. Lazer mesafe ölçer ile sadece bir tuşa basarak mesafeleri, yüzeyleri ve hacimleri zor erişilen yerlerde bile rahat, hızlı ve lazer kesinliği ile belirleyebilirsiniz.

Lazermetrenin kullanım alanlarını sıralayacak olursak zeminlere döşenen parkenin veya fayansın ne kadar gerektiğini hesaplamak için , boyanacak olan duvarın ölçüsünü alarak ne kadar boya kullanılacağını hesaplamada, mimarisi farklı olan evlerde zor erişilen yerleri hesaplama yapmada ve bir çok alanda kullanılan lazer metre inşaat ustaları için ve meraklı kişiler için çok kullanışlı bir teknolojidir.
Kısaca anlatmak gerekirse bu tür teknolojiler insanların işlerinde zamanda büyük kazanç sağlar. İstenildiğinde zor ulaşılan yerleri metre veya mezura ile ölçmek yerine lazer metre ile saniyelik bir ölçüm yapabilirsiniz. Ayrıca ustaların ince iş dediği fayans döşemelerde hassas ölçüm gerektirir. Lazer metre ile bu hassas ölçümleri çok rahat yapabileceğinizden emin olun

CEM marka LDM-35 Lazer Metre lazer teknolojisini kullanarak 35 metreye kadar olan mesafeleri ölçer. Mesafe ölçümü çok pratik ve hızlıdır. Sadece cihazı, mesafeyi ölçmek istediğiniz nesneye doğru tutmanız ve ölçme tuşuna basmanız yeterlidir. Bu sizin sadece saniyelerinizi alır. LDM-35 Lazer Metre’nin bir önceki modeli olan DM-01 Lazer Metre 16 metreye kadar ölçüm yapabiliyordu. Ancak gelişmiş teknolojisiyle LDM-35 Lazer Metre 35 metreye kadar mesafe ölçümü yapabiliyor. Hem amatör kullanıma hem de profesyonel kullanıma uygun olan cihazın maksimum hata payı bile sadece yüzde bir.

Ev içerisinde ki ölçülerinizi merak mı ediyorsunuz? yada tadilat yapılacak ölçme ile ilgili sorunlar mı yaşıyorsunuz? Lazer metre ölçüm cihazları ile bu tür soruların yanıtı bir bir ortadan kalkıyor. Hayatın tüm alanında kullanabileceğiniz bu pratik ve kaliteli ölçüm sonuçları veren lazer metre ölçüm cihazlarını kullanabilirsiniz. Banyonuz için kaç metrekare fayansa ihtiyaç duyduğunuzu hesaplamak mı istiyorsunuz? Yatak odasını boyamak için ne kadar duvar boyasına ihtiyacınız var? Çatı katının genişletilmesinde tavanın yüksekliği ne kadar olabilir? Tüm bu soruların yanıtı CEM Lazer metre cihazındadır. Hassas ve son derece kolay, oldukça hafif ve basit olduğundan her cebe sığar ve hiçbir modern alet çantasında eksik olmamalıdır.

Eskinden uzunluk ölçümleri için mezuralar kullanılıyordu. Mezuraların dağılması, yıpranması veya parçalanması gibi durumlar yüzünden şerit metreler üretildi ve kullanılmaya başlandı. Şerit metre mezuraya kıyasla oldukça kullanışlıydı. Günümüzde ise, yine ihtiyaçlar sonucunda, Lazer metreler üretiliyor ve kullanılıyor. Lazer metre, mesafe ölçmeden tutun alan ve hacim ölçebiliyor, hatta pisagor ölçümleri yapabiliyor. En son yapılan ölçümler cihazın hafızasında kalıyor. Böylece hem hesaplar yapabiliyorsunuz, hem de önceden ölçülmüş yeri tekrar ölçmenize gerek kalmadan cihazı açıp bakabiliyorsunuz. Lazer metreler günlük ve iş kullanımlarına uygun olarak üretilir. Dayanıklı bir cihaz olduğu için çevre koşullarından fazla etkilenmez. Bazı modelleri su geçirmez olduğu için yağmur çamur etki etmez. Lazer metrelerin kullanımı çok kolaydır.

Lazer metre lazer ile mesafe ölçmeye yarayan cihazdır. Hassas ölçüm yapabilmesi sayesinde profesyonel ve amatör kullanıcıların bir numaralı yardımcısıdır. Lazer metrenin en büyük avantajı tek kişi ile ölçüm yapabilmesi ve normal metrelerden daha hassas ölçüm yapabilmesidir. Bir lazermetre, lazer ışınlarının yardımı ile mesafeleri ölçer.

Son zamanlarda aktif bir şekilde kullanılan lazer metre ölçüm cihazları nasıl kullanılır? çalışma mantığı nedir bu makalemizde bunlardan bahsedeceğiz. Bir Lazer metre lazer ışınlarının yardımı ile mesafeleri ölçer. Bu odaklanan ışınlar, lazermetre tarafından yayılır. Bunun üzerine bu cihaz ışık ışınlarının kaynağa tekrar yansıması için gerekli zamanı hesaplar – elde edilen sonuçlar sayesinde mesafe oldukça hassas bir şekilde tespit edilir. Mesafe ölçümün bu şekli örneğin ultrasonik ölçüm gibi diğer alternatiflerden çok daha hassastır.

Lazer metre lazer ile mesafe ölçmeye yarayan cihazdır. Hassas ölçüm yapabilmesi sayesinde profesyonel ve amatör kullanıcıların bir numaralı yardımcısıdır. Lazer metrenin en büyük avantajı tek kişi ile ölçüm yapabilmesi ve normal metrelerden daha hassas ölçüm yapabilmesidir. Bir lazermetre, lazer ışınlarının yardımı ile mesafeleri ölçer.

Alışveriş Sepeti